Beurtschipper 26-28
NL-3861 SC NIJKERK

Routebeschrijving

Langman referenties

Langmantouw in al haar schoonheid!

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er wordt wel ergens touw gebruikt. Wij staan er soms ook van te kijken aan wat voor prachtige projecten we mogen deelnemen. In samenspraak met de klant komen we, door onze uitgebreide vakkennis, tot het mooiste eindresultaat! Hieronder een selectie van Langmantouw in verschillende branches en toepassingen.

Referenties

Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

In opdracht van Het Nationale Theater in Den Haag hebben wij 8-strengs gevlochten, 48mm dik katoenen touw geproduceerd. Het theater was op zoek naar dik gevlochten touw die zij konden verven. Voor het ophangen van de doeken is een gevlochten katoen koord gebruikt. Ook voor maatwerkprojecten bent u bij Touwfabriek Langman aan het juiste adres.

Sheraton Fiji Resort

Sheraton Fiji Resort

Onlangs hebben we aan het Sheraton Fiji Resort bijna 5.000mtr. Hempex touw 28mm geleverd. Het touw is gebruikt ter decoratie van de kolommen in het hotel. Hempex heeft de look and feel van henneptouw, maar met een lange levensduur. Zelfs wanneer het buiten wordt gebruikt.

SHABAB OMAN II

compleet getuigd met Polytex Touw

De complete tuigage van Shabab Oman bestaat net als de Shabab Oman 1 volledig uit Polytex touw.

Batavia

Polytex touw voor de Batavia in Lelystad

40 minuten rijden vanaf onze fabriek in Nijkerk licht de Batavia in Lelystad. In 2021 is er gestart met restauratie werkzaamheden. Een groot deel van het staande- en lopende wand moet vervangen worden, wij mogen hiervoor ons Polytex touw leveren.

Shopping Mall – Hasselt

Hempex® met staaldraad kern en aangewalste terminals

Voor een Shopping Mall in Hasselt België, hebben wij van Langman touwen op maat gemaakt.

Eekhoornbrug

Hempex touw met staaldraad

Een mooi concept voor het in standhouden van het leefgebied van de eekhoorn en daarnaast een esthetisch verantwoorde 'overgang' over een provinciale weg, deze eekhoornbrug. Voor 3 van deze 'bruggen' hebben wij gemaakt, speciaal op maat gemaakte Hempex® touwen met RVS staaldraad en op maat gemaakte Hempex® touwen met lussen naar de verschillende bomen.

M/Y Elsea

Beaufort mooring lines

Onze dubbel gevlochten polyester mooring lines Beaufort in 40mm zijn geleverd voor het schitterende motor jacht Elsea. Compleet met gesplitste lederen ogen.

Uitkijktoren Wellerlooi aan de Maas

32mm Polytex touw met RVS staaldraad kern

Wij kregen de opdracht voor het leveren van touwen aan de Uitkijktoren van Wellerlooi aan de Maas. Voor de project hebben wij 32mm Polytex touw met RVS staaldraad kern geproduceerd. Aan de uiteinden van het touw hebben wij studterminals gewalst voor zien van lange draadeinden.

Willem Barentsz expeditieschip

Hempex® touw

In de Friese zeehaven Harlingen word momenteel een reconstructie van het expeditieschip de Willem Barentsz gebouwd. Een uniek project wat uitsluitend door vrijwilligers gerealiseerd wordt en waarbij zoveel mogelijk de Hollandse bouwmethode van de 16e eeuw wordt gevolgd. Wij als Langmantouw zijn er trots op dat we al het touwwerk mogen sponsoren. Onze hoge kwaliteit Hempex® touw wordt gebruikt voor de tuigage. meer info op https://www.debarentsz.nl/

Yacht Magenta

Beaufort landvasten

Voor het jacht Magenta hebben wij onze mooie dubbel gevlochten polyester lijnen geleverd, Beaufort in 28mm. Uitstekend UV- en schuurbestendig.

M/Y Lightning

Beaufort carbon gekleurde landvasten

Het mooie motor yacht Lightning zocht speciaal gekleurde landvasten. Wij hebben ze onze carbon gekleurde Beaufort landvasten geleverd.

INS Sudarshini

Geslagen en dubbel gevlochten polyester

Naast de INS Tarangini, mocht ook het zusterschip de Sudarshini voorzien worden van nieuwe Langman lijnen. Onze pre-stretched beige filament polyester lijnen in geslagen en gevlochten uitvoering zijn hiervoor geleverd.

M/Y Liberty

Luxe dubbel gevlochten polyester landvasten

Voor het schitterende superjacht Liberty mochten wij nieuwe landvasten leveren. Beaufort in het zwart met zwart lederen ogen.

M/Y White

Nieuw luxe landvasten

Voor het in 2018 gebouwde superjacht White (voorheen project Ayla), hebben wij de landvasten geleverd. Beaufort dubbel gevlochten polyester in 30mm met gesplitsten ogen en voorzien van lederen bescherming.

Universiteit van Utrecht

Brandvertragend geïmpregneerde katoen touwen

Voor de universiteit van Utrecht hebben we op maat gemaakte katoen touwen geleverd met gesplitste RVS kousen welke ook nog brandvertragend geinpregneerd zijn volgens NEN-ISO-EN6940/41. Een mooie eyecatcher in de entree.

Hermitage jacht

Dubbel gevlochten lijnen

Voor het 68meter luxe jacht Hermitage hebben we nieuwe dubbel gevlochten lijnen met een kern van gevlochten UHMWPE/Dyneema® garens geleverd.

Here comes the Sun superjacht

44mm Beaufort landvasten

Nationale trots, het prachtige 83 meter lange jacht gebouwd door Amels, heeft onze Beaufort 44mm landvasten aan boord

Clipper ‘Stad Amsterdam’

Polytex rigging

De prachtige clipper 'Stad Amsterdam' voorziet z'n rigging van Langmantouw Polytex. Daarnaast leveren wij diverse andere lijnen en touwen voor dit Tall Ship.

Katara yacht

Mooring tails Beaufort

Voor één van de grootste jachten ter wereld, Katara, hebben wij rond gesplitste Mooring tails geproduceerd. Speciaal op maat gemaakt van dubbel gevlochten polyester, ons Beaufort.

Sea Dream yacht

Landvasten Beaufort

Het stoere jacht Sea Dream heeft nieuwe landvasten geleverd gekregen. Onze dubbel gevlochten topper Beaufort is hiervoor geleverd.

M/Y St. David

Luxe landvasten Beaufort

Voor het prachtige superjacht St. David hebben we 40mm dikke landvasten, ons Beaufort type geleverd en een sleeplijn van Polysteel. Allemaal op maat gemaakt met lederen ogen.

Areti superyacht

Beaufort luxe landvasten

Het prachtige tijdloze superyacht Areti is voorzien van nieuwe landvasten. Daarnaast hebben dit jacht van 85mtr tevens voorzien van nieuwe fenderlijnen. Allemaal dubbel gevlochten polyester, onze Beaufort lijnen zijn hiervoor gebruikt. De lijnen zijn voorzien van gesplitste ogen met leer.

S/Y Black Pearl

Sleeplijnen

Uniek in z'n soort, het 106,7mtr lange zeiljacht Black Pearl. Momenteel het grootste zeiljacht ter wereld. Wij hebben hiervoor op maat gemaakte sleeplijnen voor geleverd.

Cloud9 Superyacht

Luxe landvasten Beaufort

Voor het superyacht Cloud9 hebben we 44mm nieuwe Beaufort landvasten geleverd. Compleet gesplitst met lederen ogen

Oliver Hazard Perry Tall Ship

Polyester en POSH tuigage

Een prachtig project, de 3-master Oliver Hazard Perry (OHP) wordt momenteel gebouwd op Rhode Island in USA. Kwaliteitstouw uit Holland is voor dit Tall Ship geleverd, pre-stretched polyester en POSH.

Hennep-vlas touwen met lampen

Hennep-vlas touwen met lampen

Voor een luxe restaurant hebben we Hennepvlas touwen gemaakt met een stroomdraad. Vervolgens zijn deze touwen op maat gemaakt met knopen en bendsels en lampen. Prachtige eyecatchers!

Pirates of the Caribbean

Hempex touw

Langmantouw is de leverancier van alle delen van de Hollywood kaskraker, Pirates of the Caribbean. Voor deze filmreeks hebben we diverse soorten touw geleverd, waaronder Hempex en Hempex versterkt met een kern van UHMWPE/Dyneema® garens.

S/Y Glorious

Landvasten

Voor het zeiljacht Glorious hebben we nieuwe dubbel gevlochten landvasten geleverd, onze Beaufort.

M/Y Gattopardo VI superyacht

Beaufort landvasten

Voor de 40meter lange superyacht Gattopardo hebben wij op maat gemaakt luxe landvasten gemaakt. Onze Beaufort dubbel gevlochten polyester met lederen ogen zijn hiervoor gebruikt.

San Salvador tall ship

Originele Hempex®

Momenteel wordt er gewerkt aan deze prachtige tall ship in San Diego. Onze originele Hempex® met extra UV is hiervoor gebruikt.

M/Y Revelry

Beaufort mooring lines

Het charter yacht Revelry is voorzien van nieuwe landvasten van LangmanTouw. Dubbel gevlochten polyester, ons type Beaufort in 40mm is hiervoor gebruikt.

Mercedes tall ship

PPMulti voor de gordingen

Het jonge Tall ships Mercedes heeft onze gevlochten polypropyleen touwen gebruikt voor de gordingen in de zeilen. Vanwege de soepelheid een logische keus.

Belle de Jour

Beaufort landvasten

Superjacht 'Belle de Jour' heeft prachtige Beaufort dubbel gevlochten landvasten geleverd gekregen. In de kleur navy met gesplitste lederen ogen.

M/Y Talitha

Gevlochten poseidon

De motoryacht Talitha zocht kwalitatieve vallenlijnen. Onze pre-stretched dubbel gevlochten poseidon bleek de juist keus. Op maat gemaakt in verschillende diktes en lengtes.

Viswinkel decoratie touwen

Manilla touw als decoratie

Voor een nieuw te openen viswinkel hebben we diverse maten manilla touw geleverd. Onder andere ook manilla touw met stroomdraad welke op maat gemaakt zijn en dienst doen als decoratieve lampen.

WE Fashion

Gevlochten polypropyleen koord

Voor de WE hebben we een grote hoeveelheid gevlochten polypropyleen koord geleverd. Per stuk op lengte in verschillende kleuren en diktes verpakt.

Motor yacht Panthera

Luxe landvasten Beaufort

Voor het fantastisch uitziende jacht Panthera hebben wij onze mooie robuuste Beaufort landvasten geleverd

S/Y Atmosphere

Ocean8 landvasten

Voor de megayacht Atmosphere heeft LangmanTouw luxe 8-strengs gevlochten mooring lines geleverd. Onze Ocean8 landvasten zijn van hoge kwaliteit, torsievrij, soepel en hebben een robuuste uitstraling.

Gant

Hennep-vlas touw decoratie

De etalages van de Gant winkels zijn versierd met hennepvlas touwen van Langman.

Shangri La Hotel

Langman Hempex®

Langman Hempex® touw als decoratie voor een luxueus hotel in Singapore.

Tall ship de Shtandart

Langmantouw Hempex®

Het Tall ship de Shtandart uit Rusland is compleet opnieuw getuigd met Langmantouw Hempex®

Tall ship Bounty

Polytex rigging

Het European Tall ship replica 'The Bounty' is compleet opnieuw getuigd met ons Polytex touw. Het klassieke uiterlijk en de uitstekende UV en schuurbestendigheid van Polytex waren redenen om voor ons touw te kiezen.

L’ Hermione

Hennep-vlas en Manilla GRADE-1 tuigage

Van de enorme 3-master uit de 18e eeuw, de Hermione, wordt momenteel een levensgroot replica gebouwd. Langman Touw is de leverancier voor al het touwwerk. Onder andere ons henneptouw en kabelslag geslagen Grade-1 Manilla touw wordt gebruikt voor de tuigage.

The Hobbit

Topkwaliteit henneptouw en katoen touw

Met trots mag Langmantouw ook de touwen leveren voor de nieuwe film: The Hobbit' die momenteel opgenomen wordt in Nieuw Zeeland. Een aantal leveringen van onze topkwaliteit henneptouw en katoen touw zijn reeds gedaan!

INS Tarangini

Polyester en dubbel gevlochten Poseidon

Momenteel word het prachtige tall ship de Tarangini uit India getuigd met Langmantouw. Ons voorgerekte 3-strengs beige polyester en dubbel gevlochten beige poseidon worden hiervoor gebruikt.

Muziekcentrum Frits Philips

Touw gordijn van brandvertragend polyester

In Oktober is de verbouwing afgerond van het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Één van de meest opvallende veranderingen is wel de enorme glazen voorgevel van 25x13 meter. Hierachter hangt een enorm gordijn van touw. Hiervoor hebben wij 84 touwen van 11mtr en 14mtr in 45mm wit polyester geleverd. Tevens zijn deze touwen allemaal brandvertragend behandeld volgens NEN 6065.

Nova Zembla

Hempex touw

Voor de Nederlandse film van Reinout Oerlemans, Nova Zembla, hebben wij een grote hoeveelheid Hempex® touw geleverd.

Luxe landvasten motor yacht Rahal

Beaufort Landvasten

Sind een aantal jaren levert Langmantouw de landvasten voor het luxe motoryacht Rahal, Frankrijk. Onze Beaufort (gevlochten polyester met een 12-strengs kern) de kleur zilver en zwart wordt hiervoor gebruikt.

Perth zoo

Polytex als afscheidingstouw.

In de Perth Zoological Gardens, onderdeel van de dierentuin van Perth, Australië gebruikt men een grote hoeveelheid Langmantouw Polytex als afscheidingstouw. De prachtige classic look en uitstekende UV-bestendigheid waren reden om voor ons Polytex touw te kiezen.

Touw als natuurlijke electra kabel

Polytex met een stroomkabel

In opdracht van een bouwbedrijf hebben wij 4-strengs Polytex met een stroomkabel gemaakt. Dit touw wordt gebruikt als ophangtouw voor grote lampionnen in een tuin van een landhuis.

Suomen Joutsen

Getuigd met Hennep touw

De prachtige 3 master 'Suomen Joutsen' wordt momenteel getuigd met Hennep touw van LangmanTouw. Dit schip is in het bezit van de Finse overheid.

Molen als een weefgetouw

5300 meter rood draad

De kunstenares Scarlett de Hooft Graafland gebruikt op dit moment molen De Hoop aan de Dalemwal als een kunstwerk. Ruim negen uur is men bezig geweest om maar liefst 5300 meter rood draad tussen de wieken te weven waarbij men 95 omwentelingen maakte. Langman heeft voor dit project 5.500 meter rood touw met een diameter van 14mm geleverd. De 5.500 meter is in één lengte geproduceerd.

Fryderyk Chopin

Polytex rigging

Sinds een heel aantal jaren wordt de Fryderyk Chopin getuigd met Polytex van LangmanTouw.

Fregatten Jylland

Polytex 4-strengs tuigage

Fregatten Jylland wordt momenteel grotendeels opnieuw getuigd met 4-strengs Polytex van LangmanTouw.

P-trap met Langmantouw

P-trap

P-Trap® is een passieve niet-dodelijke zelfbeschermingsmethode tegen piraterij. Het is eenvoudig en effectief in ontwerp voor verdediging tegen piraten. Het creëert een veiligheidszone rond het schip met drijvende lijnen die propellers van piratenschepen vangen. Langmantouw was betrokken bij het succes van de P-trap.

Spinnenweb van touw

Spinnenweb van henneptouw

In de zomer van 2009 kreeg Langman de opdracht voor het maken van een spinnenweb van henneptouw. De afmeting was 12 x 12 meter.

Univé Touwtrektouwen

Touwtrektouwen van Manilla GRADE-1

LangmanTouw heeft een groot aantal touwtrektouwen van Manilla GRADE-1 geleverd voor een campagne van Univé.

Santa Maria de Colombo

GRADE-1 Manilla en henneptouw

Eind Oktober 2009 werd de replica Santa Maria de Colombo deels opnieuw getuigd met LangmanTouw. Onze GRADE-1 Manilla en topkwaliteit henneptouw werd hiervoor gebruikt.

M/Y Latitude

Beaufort landvasten

Het luxe 43 meter motor yacht Latitude is voorzien van Langmantouw landvasten. Onze Beaufort (gevlochten polyester met een 12-strengs kern) in de kleur zwart wordt hiervoor gebruikt.

Enterprize Tall ship

Hennepvlas klassieke rigging

Melbourne's Tall ship de Enterprize wordt al een heel aantal jaren getuigd met LangmanTouw Hennepvlas. Ook aan het begin van deze zomer heeft Langman weer een nieuwe levering gedaan.

Kroonluchters van touw

4.000mtr beige polyester touw

Begin 2008 heeft LangmanTouw ca. 4.000mtr beige polyester touw geleverd voor kroonluchters op de nieuwbouwlocatie de Kleine Zeeheldenbuurt in Vught. Een kunstenaarsduo heeft hier 2 fraaie kroonluchters van gemaakt.

VOC replica ‘Het Duyfken’

Langmantouw hennep

De Duyfken heeft in 2002 vanuit Australië de overtocht naar Nederland gemaakt, 18.200 zeemijlen met Langmantouw hennep. Voor meer info zie http://www.duyfken.com/

Quality ropes

Touwmakers van Hollandse bodem

Sinds 1638

U gebruikt een sterk verouderde internetbrowser.

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu