Bekijk ons op YouTube! Deel deze pagina op LinkedIn
 
 

Historie & toekomst Touwslagerij Langman anno 1900

Hollanders hebben een rijke traditie als het gaat om vakmanschap en ambacht. Maar ook als handelaar en innovator staan Nederlanders wereldwijd bekend. Een succesvolle combinatie. Touwfabriek Langman B.V. bewijst dit als puur Hollands bedrijf sinds 1638.

De Touwfabriek in Nijkerk bestaat al sinds 1638. ‘Het bedrijf heeft een oude geschiedenis,’ aldus Henk Langman. ‘Dat hebben we kunnen achterhalen dank zij onze archieven en die van de gemeente. Alleen is de touwslagerij in Nijkerk niet altijd in het bezit van de familie Langman geweest.

Hargert Langman geboren in 1730 te Steenwijk is begonnen met een touwslagerij te Steenwijk, in 1893 is Lebbert Langman zoon van Harm Langman naar Nijkerk gekomen omdat er geen werk meer voor hem was. Lebbert heeft de touwslagerij uit 1638 van de toenmalige eigenaar Evert van Sweden in Nijkerk overgenomen. In 1932 nemen Herman en Jeltje, Jan en Henk Langman de zaak van vader Lebbert over. Als in 1966 Herman en Jeltje uit de zaak stappen (broer Henk is in 1945 overleden) gaat Jan als enige eigenaar verder. Zijn beide zoons, Henk en Herman werken dan ook in de touwslagerij.In 1975 nemen de zoons Henk en Herman op hun beurt het bedrijf over. In 1992 scheiden de wegen van Henk en Herman zich. Henk zet de touwfabriek voort op een andere locatie en Herman gaat zich toeleggen op de watersport.De touwfabriek groeit en in mei 2000 werd er gestart met de bouw van de locatie aan de Beurtschipper.
De fabriek heeft een vloer oppervlakte van 4.500m². 
Jan E.M. Langman, de zoon van de Henk H.L. Langman, heeft de fabriek in januari 2013 overgenomen. 

Sinds de ingebruikname van de nieuwe fabriek in 2001 wordt er continu geïnvesteerd in nieuwe machines en productie methode om duurzamer en efficiënter te produceren. 
Touwfabriek Langman is hierdoor één van de modernste touwfabrieken van Europa.

Langmantouw staat voor kwaliteit! 

En naast een goed product, kunt u rekenen op vakkundig advies, uitstekende service en een snelle leveringen.