Lövenstein trekkoorden nu bij Langman

15 oktober 2020

Touwfabriek Langman neemt de activiteiten van failliete Touwfabriek Helmes-Wellink over

“Een kans als deze komt niet elke dag voorbij”, aldus directeur Jan Langman van Touwfabriek Langman. “In de touwbranche blijven in mijn visie wereldwijd straks slechts een paar grote spelers over. Wij horen daar nu bij en wij willen daarbij blijven horen. Deze overname past daarom goed bij onze groeistrategie.

“Medewerkers en klanten willen we graag behouden”

De medewerkers en klanten van Touwfabriek Helmes-Wellink uit Doetinchem hebben een roerige tijd achter de rug. Een aantal weken/maanden geleden werd duidelijk dat Helmes het hoofd niet boven water kon houden. Een faillissement was onafwendbaar.

Touwfabriek Langman heeft de (trek)koordproductie overgenomen. Hierrbij is te denken aan het vertrouwde trekkoord maar ook veiligheidsproducten ten behoeve van sociale alarmering, en in het verlengde hiervan vluchtwegmarkering systemen (Light Clip® en Hidden Safety©). Hierbij zijn lichtgevende (fotoluminescerende) elementen verdekt aangebracht aan plafondverlichting en in vloeren, en worden deze alleen opgemerkt als het licht uitvalt.

Volgens Jan Langman zal de koordenproductie plaats gaan vinden in zijn fabriek in Nijkerk. Het maatwerk voor de (trek)koorden zal zoveel mogelijk in de regio Doetinchem worden doorgestart, met als doelstelling zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in de Achterhoek. “De medewerkers van Helmes hebben zich, ondanks de roerige tijden en onzekerheden, van hun beste kant laten zien. Dat moet beloond worden. Er zijn al gesprekken gaande met een aantal werknemers, want wij willen zoveel mogelijk mensen weer aan het werk te helpen in hun vertrouwde regio. Kwaliteit en vakmanschap zijn de kernwaarden van ons familiebedrijf, dus mensen die daarbij passen nemen we graag weer aan.”

Over Touwfabriek Langman

Touwfabriek Langman is sinds 1638 producent van een breed assortiment van kwaliteitstouwen, in diverse natuurlijke als synthetische varianten. Als wereldwijde speler leveren zij de meest uiteenlopende touwproducten voor de landbouw, industrie, modebranche, filmindustrie, watersport en scheepvaart. Het productieproces gedomineerd door hightech machines en robots. Daarnaast worden er handmatig (exclusieve) maatwerkproducten van touw gemaakt.

Lövenstein Trekkoorden